Снимка: БГНЕС

Жителите на квартал "Захарна фабрика" отново заплашват с протести. Тяхното недоволство е свързано с дейността на Kризисния център за настаняване на бездомни лица в  район "Илинден". Жителите настояват гетото от незаконни постройки в квартала да бъде премахнато. 

Хората от квартала казват, че са готови за действия, защото обещаното все още не е изпълнено.
 
"Утре сме на протест пред Столична община в 9 часа. Ние трябва да се грижим за тези хора. Има и куп организации с такава дейност, но никой не обръща внимание. Въпрос на време е всичко да ескалира. Тези хора не влизат в никакви рамки и не спазват правила. Искаме мястото на кризисния център да се смени и просто да живеем нормално", казва Анна Тренкова, председател на ИК "Захарна фабрика", в ефира на Нова тв.
 
"Хората са абсолютно прави и аз ги подкрепям. Тази концентрация не е нормална. Не е нормално толкова много хора да бъдат настанени през 100 метра. Говорих с госпожа Фандъкова и тези хора няма да бъдат настанявани повече. Полицейското присъствие също е засилено", обясни Иван Божилов – кмет на район "Илинден". Той допълни, че се очаква финансиране за ремонт на сградите.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase