Снимка: БГНЕС
fallback
След края на извънредното положение от Столичния инспекторат са подновили проверките за неправилно паркиране. До този момент са съставени 266 констативни протокола, 190 фиша, а 128 автомобила са принудително преместени на специализиран паркинг, като на всеки водач се съставя фиш, посочи Полина Асенова, началник сектор "Контрол по паркирането" пред bTV. За две седмици нарушителите са около 600. 
 
При установено нарушение от инспектората снимат автомобила за доказателство. Прави се панорамна снимка, за да се види точният адрес, и една по-близка, за да се документира нарушението. Основното нарушение на водачите е паркирането върху зелени площи. Калта след това се пренася на уличното платно, като така се замърсява и въздуха, а всички искаме да дишаме чист въздух, добави Асенова. 
Oще по темата
 
Инспекторите първо пишат констативен протокол на нарушителите, а след това водачът трябва да се яви, за да му бъде съставен фиш. В случай, че нарушителят не се яви, се изискват данните му от отдел "Пътна полиция" и му се съставя акт. Те са на стойност 50 до 200 лв., обясни началникът на сектор "Контрол по паркирането"  към столичния инспекторат.
 
От инспектората също могат да наложат санкции и ако зелените площи са пред частен имот и са отредени за озеленяване. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Max

преди 3 години

Водачите на колите паркирали в така наречените "зелени площи "не трябва да се глобяват а общината трябва да направи паркинги където да се паркира а не да се застрояват безразборно всички междоблокови пространства.Нсместо да ср правят детски площсдки грсинки игрища и паркинги тя строи блокове в които идват дс живеят още хора с свтоюобили и съвсем няма къде да се паркира и къфе да играят децата.Помислете върху това преди да налагате глоби.

12

Софстрой

преди 3 години

Неправилно паркираните коли трябва да се махнат от градинките и зелените площи, за да може същите "зелени" площи и градинки да се строи (напълно законно).

11

sofeto

преди 3 години

"До момента са издадени 190 фиша на нарушители"... ако само толкова, банкет давам!

fallback