Снимка: БГНЕС
fallback
Столичната РЗИ извършва проверки на климатичните инсталации в моловете след отварянето им за посетители. Проверките са във връзка с проследяването на рисковите фактори за разпространение на коронавирус.
 
За момента няма основание за притеснение, коментира д-р Данчо Пенчев, директор на инспекцята, на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб за COVID-19, цитиран от БНР:
 
"И в момента вървят проверки в моловете на територията на София-град. Това, което на първо време констатирахме е, че самите вентилационни системи са изключително модерни, на много високо ниво и към момента нямаме сериозни притеснения за това как те ще работят." 
Oще по темата
 
"Естествено, следим много внимателно показателите на микроклимата във всички молове. За момента има издадени само предписания и протоколи, нямаме наказани обекти", посочи д-р Пенчев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Вярно?

преди 3 години

До ЕлемагДа.

5

Анонимен

преди 3 години

Климатичната инсталация на Министерския съвет нали я изключиха, останалите кучетата ги яли.

4

въпрос

преди 3 години

Добре де, ами климатиците във всички магазини на големи хранителни вериги, които си работят през цялото време на пандемията - те по-различни ли са от тези в моловете ? То или вирусът не се разпространява от тези климатици, или ако се разпространява, до сега десетки хиляди да са се заразили. Само през един такъв магазин минават хиляди хора на ден. Има ли заплаха от тези климатици или няма - да отговорят компетентно. Защото засега всичко е тъмна мъгла и всеки си прави и говори каквото иска.

fallback