Снимка: БГНЕС
fallback
Откриха труп на мъж поне един месец след смъртта му в блок в София. Непоносимата миризма, която се носела, накарала съседите му да проверят какво се случва. Мъжът живеел сам и нямал близки хора. 
 
Александър е сред хората, които се опитали да влязат в апартамента на мъжа. Той бил дошъл при родителите си, които живеят в същия блок. 
 
"Заради мерките, въведени в страната заради коронавируса, родителите ми, както и другите възрастни хора, които живеят в блока, не излизаха от домовете си. Около месец и половина идвах, за да им нося храна", разказа той пред Нова тв. 
 
Съседите няколко пъти опитали да потърсят съдействие от институциите. Звъняли на телефон 112, както и в полицията, и на Гражданска защита, но те им обяснили, че по Закона за етажната собственост само домоуправителят може да отвори апартамента, но не и органите на реда. За да се отзоват те, трябва да бъде подаден сигнал за открит труп. 
 
Жителите на блока решили да повикат ключар и двама съседи на мъжа, разбили прозореца на терасата и влезли в апартамента на мъжа. Там те действително открили трупа. Отново са подали сигнал до тел. 112. На мястото пристигнали  екипи от 6-то РПУ,  Бърза помощ и Следствена служба.
 
Предстои да бъде направена аутопсия, за да стане ясно дали става въпрос за естествена смърт или убийство. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Totenkopf

преди 3 години

Не спряхте с тези фейкове и тва е.

18

Анонимен

преди 3 години

Някой знае ли фамилията на починалия човек ?

17

Анонимен

преди 3 години

Не знам какво точно е казано в закона и защо служителите на МВР не бива да разбиват вратата в такива случаи.Според мен, трябва да бъде задължително полицай да присъства в подобен случай, защото иначе е възможно врати да бъдат разбити само под претекст, че някой се е усъмнил, че вътре може да има починал човек. Ако не присъства полицай, после *** доказвай какво е изчезнало от жилището, което може да се окаже празно и никой да не е починал.

fallback