Снимка: БГНЕС
Продължава поетапното облекчаване на рестрикциите, свързани с противоепидемичните мерки.
 
Животът в центъра на столицата изглежда сякаш върви в нормалния си ритъм, в синхрон с хубавото пролетно време. Масово не се спазва забраната за сядане по пейките в парка, която все още не е премахната.
Още по темата
 
"В район "Средец" вече са отворени по-големите паркове. Според заповедта на здравния министър и на столичния кмет, контролът е възложен на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община и на полицията. Аз лично съм привърженик на по-прости и разбираеми мерки и свобода на хората да ги спазват по начин, който смятат за най-подходящ и той е свързан преди всичко със спазване на физическа дистанция, както и използването на маски, когато има по-близък контакт", коментира кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, цитиран от БНР.
 
"Нашата основна цел е хората да разберат, че с полицаите от VI Районно управление не искаме да се превръщаме в едни преследващи органи, които искат да санкционират. Хората е добре да осъзнават, че това се прави с грижа за тяхното здраве", допълни кметът на район "Красно село" Росина Станиславова.
 
Неспазването на противоепидемичните мерки може да струва от 300 до 1000 лв. при първо нарушение и от 1000 до 2000 лв. при второ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase