Снимка: Pixabay
Подаден беше сигнал за грубо нарушение на забраната за събиране на групи от хора в парковете и градинките. Група от възрастни хора ежедневно лежат по пейките, употребявайки алкохол на едно популярно място в столицата, а именно паметника на Патриарх Евтимий. За проблема алармираха майки с деца и граждани, които са излезли навън и живеят наоколо, съобщи Нова тв. 
 
Стигнало се и до конфликт между граждани и нарушители, които продължават да се събират. 
 
Кристина Ганчева живее в близост до паметника. Последните две седмици тя не напуска дома си, защото се е върнала от чужбина. Разказва, че всеки ден определена група от 10-20 души се събира, за да употребява алкохол. 
 
Кристина направила опит да говори с хората и да ги предупреди, че подобно събиране е опасно и нередно в ситуацията, в която се намираме. Жената дори няколко пъти почиства след нарушителите. Казва, че това няма да помогне, защото групата е на мястото постоянно. 
 
"Предложих им дори да закупя препарат, с които да почистват след тях, но те отвърнаха с обиди и заплахи. Принудих се да извикам полиция. Те се отзоваха много бързо и дойдоха за 3-4 минути", казва Кристина.
 
Столична община уверява, че вече на мястото ще има засилено полицейско присъствие и ще се извършват проверки няколко пъти на ден. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase