Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Днес ще бъдат начертани мерките и планът за прибирането на софиянци след празниците, стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

Той поздрави българите за днешния пранзик.

„Поздравявам всички християни с Възкресение Христово и да им пожелая в днешно време всички да сме здрави. Благодаря на патриарха и всички духовници за създадената организация по храмовете. Тя беше в синхрон с наложените мерки. България може би е единствената държава, която не заключи храмовете, което е исторически момент, тъй като вярата никога не трябва да угасва“, каза още той.

Oще по темата

Относно ситуацията в София, която е блокирана от четвъртък вечерта, вътрешният министър заяви, че според него мерките в момента са достатъчно затегнати.

„Придвижването става само в определени времеви прозорци – сутрин между 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук", посочи МВР шефът пред "Нова тв".

Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред, заяви още Маринов. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурат, настоя министърът на вътрешните работи.

Той коментира и създалото се напрежение в ромските квартали.

„Мисля, че хората във „Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им. В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението“, каза Маринов.

Вътрешният министър обясни и дали ще има обезщетение за полицаите. „Премиерът ще обяви средствата, които ще могат да бъдат заделени за работещите на първа линия. На органите на реда са им спрени и отпуските. Колегите са издръжливи", заяви Младен Маринов.

Министърът на вътрешните работи поздрави църковните служители за създадената организация. „България е може би единствената държава, която не затвори храмовете. Вярата не трябва да угасва", заключи Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

401

Ловец на сафянци

преди 4 години

Който остане след празниците в провинцията ще плаче и ще пожелае вируса пред последствията.

400

Анонимен

преди 4 години

как ще се третират връщащите се бг моряци от корабите на които са били на работа за минимум 6-7 месеца..поне ако кацнат в София. как ще се приберат по домовете си?може ли с автомобили рентакар,за карантината е ясно- 14 дни.също и тези които заминават защото заварените по корабите не могат да стоят там постоянно.а търговският флот трябва да съществува. капитани.механици са нужни както шофьорите на камионите със зелените коридори по шосетата.

399

5

преди 4 години

ще ги връщат.......нали?дали? надали....

fallback