Снимка: БГНЕС
fallback

София бе блокирана от петък и движението от и към столицата вече се извършва в два часови диапазона и то с при много по-строг надзор от властите върху причините за пътуванията. Това вече дава резултат, според вътрешния министър Младен Маринов пред "Канал 3"

"Имаме намаление с 2/3 на потока автомобили, които излизат от София", казва министърът. "В момента са равни влизащите и излизащите, което значи, че сме постигнали целта да пуснем само хората, които отиват на работа или имат основателна причина".

Маринов отчете и фактът, че всеки човек сам за себе си приема причините си за пътуване, като важни, но подчерта, че печеното агне и козунакът за родителите не могат да попадат изключенията на КПП-тата.

"Яд ме е за хората, които спазват карантината. Мога да кажа, че това са мнозинството от хората", продължава Младен Маринов. "Имаше случай на тинейджъри, които в Бистрица са си направили пикник, качили са си снимки в социалните мрежи, а днес всички са в СДВР и съжаляват, но вече е късно. Трябва да знаят, че те влияят на останалите, които спазват мерките".

Най-добри резултати дава контролирането на контактните лица с доказано заразен с коронавирус, според министъра.

"Благодаря на служителите на МВР, че се лишават от отпуските си в тези времена на криза", споделя още Маринов и потвърждава, че потвърдените случаи на заразени полицаи са 30, от които двама вече са дали две последователни отрицателни проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

сдасдас

преди 4 години

Вчера пък имаше събиране на рокери с мотори и без маски. Не се обадих на 112. Мисля, че трябва да има повече полицаи по улиците. Няма как да не забележиш и чуеш 10 рокери ако имаш полиция във всеки квартал. Но да, тези, които нарушават ограниченията подкопават усилията на останалите.

57

Гост

преди 4 години

Тревогата покрай липсата на работа и пари,които дават сигурност съпътствана със страх и паника оказват ли здравословно въздействие на възрастните и какво общо имат тези проблеми с децата,които са далеч от конфликта и явно за това тях не ги събаря въпросният вирус,за който повече се говори и вярва на авторитети без доказателства и сериозни аргументи,каквито няма и не ще бъдат показани.Всичко е психо атака и въздействие на колективното съзнание да приеме една фалшива заплаха и да има страх.

56

Кратунотрошач

преди 4 години

Този имбесил със сигурност не знае точната математическа стойност на 2/3, още по-малко пък как се калкулира намаление с 2/3. Очаква го бляскава кариера в кратунистан.

fallback