fallback

 

Заради масовото пътуване в четвъртък се забранява влизането и излизането от София до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет късно снощи.

"Наблюдаваме абсолютно адекватни действия от страна на МВР. Най-неприятното ми впечатление е, че гражданите подценяват своето здраве и това на родителите им. Свикнали сме да приемаме, че сме безсмъртни и здравето ни е даденост. Десетки хиляди да напускат София, за да лекуват възрастните си родители, е доста пошло и безотговорно поведение", коментира мярката бившият началник на "Пътна полиция" и директор на Института за пътна безопасност Богдан Милчев.

Oще по темата

"Трябва да се смирим и да изчакаме да премине тази пандемия, защото скоро ще видим и другата страна на монетата. Не бих се учудил да има сериозен пик на заболелите и смъртните случаи, тогава всички ще упрекваме МВР", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Милчев е категоричен, че има пълна злоупотреба с попълване на декларациите, които пътуващите представят на полицаите на КПП-тата. Той се надява служителите на реда да бъдат още по-крайни в действията си.

Оперативният щаб обяви, че хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да стигнат до работното си място в определен времеви прозорец – от 06:00 до 08:00 ч. сутринта и връщането е също от 18:00 ч. до 20:00 ч.

По думите на Милчев в тези времеви потоци не би трябвало да има струпване на автомобили, каквото се наблюдава в момента на КПП-тата у нас. Той е на мнение, че е нужно подкрепление, тъй като лидерите на МВР изнемогват.

"Надявам се пред медиите да се формира обществена нагласа, че трябва да си останем вкъщи. Трябва да покажем с личен пример, че сме готови да изпълним всички мерки. В момента това, което ни се предлага е единственото възможно", каза бившият шеф на "Пътна полиция" в "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 4 години

stom anglia ne se strahuva da jivee izvan eu, zasto nie da se strahuvame da jiveem izvan eu?!nali dopredi 13 godini bulgaria si jiveeshe savsem hubavo izvan eu...imashe si daje tsar premier...:-)))...i ujkim beshe izleznala ot siv...

47

тя

преди 4 години

МВР е силово ведомствои, да не мисли някой , че като наруши правилата ще му се молят!Трябва като в Индия с тояги по тъпите им глави !

46

Анонимен

преди 4 години

Изпълзя и този ушев капацитет. Докато беше на хранилката, освен сладка дрямка нищо друго не свърши, но сега е експерт. А хората са го казали преди векове. ***, по-***, най-***, шофьор, охранител, милиционер.

fallback