Кадър: YouTube
fallback

За напрежение в в столичния квартал Факултета се заговори късно снощи. Хората са се събрали недоволни от мерките против разпространението на коронавируса и наложената карантина в квартала.

Обстановката в квартала сутринта е спокойна. Няма подадени сигнали за безредици, предаде БНТ.

Вчера в интернет се разпространиха любителски кадри, на които се вижда спречкване между полицията и група роми. Сигналът за инцидента е подаден към 21.00 часа.

Става въпрос за малка група мъже, които са се опитали да преминат през един от КПП-тата. При опит да бъдат спрени се е стигнало до спречкване с органите на реда.

Oще по темата

Късно снощи на брифинга в МС вътрешният министър Младен Маринов също потвърди за напрежение в квартала. Именно заради това са изпратени допълнителни сили на полицията, за да не се допуска нарушаване на обществения ред.

Тепърва ще се установява кои са хората, които нагнетяват напрежение сред жителите на квартала.

Заради открити огнища на заразата "Факултета" е под карантина. Движението е ограничено. Пропускат се само хора, които трябва да отидат на работа. Те представят декларации за това.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Всички трябва да бъдат глобени по 5000лв.а тарторите в затвора

30

Анонимен

преди 4 години

Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИ Е ДА СЕ ПОСЕГНЕ НА ПОЛИЦАЙ? И АКО Е,НА КОЛКО ОТ ТЕЗИ "ЮНАЦИ" ИМА ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ЗА ОПИТ НА УБИЙСТВО НА ПОЛИЦАЙ?

29

Анонимен

преди 4 години

АКО ПОЛИЦИЯТА ИМА НУЖДА ОТ ДОБРОВОЛЦИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА РЕДА В ГЕТАТА МНОГО ХОРА ЩЕ СЕ ОТЗОВАТ

fallback