Снимка: ВМРО
fallback

Придвижването с животинска тяга, ровенето по кофите и транспортирането на боклуци освен незаконни са и изключително опасни за разпространението на COVID-19, категорични са общинските съветници от „Патриоти за София“, съобщи пресцентърът на ВМРО.

Oще по темата

Председателят на „Патриоти за София“ и на транспортната комисия в общината Карлос Контрера и заместник-председателят на Общинския съвет и председател на комисията по обществен ред и сигурност Борислав Иванов внесоха предложение до заместник-кмета по „Транспорт и градска мобилност“ да бъде въведена забрана за движение на каруци (ППС с животинска тяга) на територията на Столична община. Сигналите, които постъпват при съветниците, са за увеличение на трафика в квартали като „Надежда“, „Младост“, „Слатина“ и други и за нерегламентирано струпване на роми около кофите за боклук, както и товаренето в каруците на отпадъци и тяхното разнасяне през кварталите. Това категорично е в разрез с всички противоепидемиологични мерки, които Националният оперативен щаб въведе. Самото придвижване на каруците е нарушение на Закона за движението по пътищата и е допълнителна предпоставка за ПТП.

Ето защо Патриотите в СОС са категорични, че Общината трябва да се намеси и да ги спре от движение, като прибере и животните в съответните места под юрисдикцията на „Екоравновесие“.

Неслучайно от началото на пандемията ние предупреждаваме, че гетата могат да се окажат изключително опасни, предвид битовите условия и културните характеристики на хората, които ги обитават, категорични са Контрера и Иванов. Съветниците напомнят още, че епидемиите от хепатит А и морбили преди време отново са били с огнища в гетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

До нормаленЗащо да е само чесане на езици?Ако ги въдворят в провинцията и им спрат помощите, тогава наистина ще трябва или завинаги да се изселят от държавата и да си търсят будали-спонсори другаде,или да се изхранват чрез селскостопански труд, в процеса на който кончетата и каруците са необходимост.

16

Анонимен

преди 4 години

До ТатоИскаш, ама ако ти удовлетворят искането, кой тогава ще храни електоратО, държавните чиновници и учЕните от БАН?

15

Данчо от Елин Пелин

преди 4 години

Много шум за нищо. От когаа дрънчат по този въпрос и нищо не е станало...няма и да стане. БГ не е вече отдавна държава на българите - за съжаление.

fallback