Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Масови проверки ще бъдат извършени в „магазините за левче“ в София, съобщават пресслужбата на ДАМТН.

Oще по темата

На територията на столицата ще се проверяват нискобюджетни търговски обекти, познати повече като „магазин за един лев“ и подобни, като малки квартални железарии и т.н. Проверката ще обхваща периода от началото на въвеждане на извънредно положение до неговата отмяна.

Задължение на инспекторите от ДАМТН е да проверяват какви разрешителни имат за продажбата на предпазни маски, очила за индивидуална защита и предпазни ръкавици и други стоки.

За целта инспекторите ще следят за нанесена маркировка за съответствие СЕ; задължителните пиктограми и маркировки според изискванията за конкретния вид ЛПС, които трябва да са трайно нанесени върху ЛПС в съответствие с приложимите за тях хармонизирани стандарти; инструкция за употреба на български език, от производителя, в която да е описан ясно рисът, от който продуктът защитава ползвателя; нанесени наименование и адрес на производител и вносител; декларация за съответствие, която да е достъпна за потребителя. Това означава тя да придружава продуктът или в инструкцията за употреба да е обявен линк, на който потребителят може да я намери в електронен вид.

При установени нарушения ще бъдат предприети съответстващите по закон административно наказателни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

Идеята на Левчето е да намериш нещо на приемлива за твоите ниски доходи цена.Не е за маркови стоки с високо качество и висока цена за хора с средни доходи

22

ДА Бе

преди 4 години

А в аптеките и другите санитарни магазини кога ще проверяват за сертфикат?Опа,забравих че там маски и ръкави няма много отдавна-защо ли?

21

Знаем, че

преди 4 години

Този тип магазини са точно за калпави стоки, но с достъпни цени. Скоро си купих ролетки за 1,48лв-3м и за 2лв-5м. За целите който имах ми свършиха работа. Много от стоките обаче са директно за замърсяване на ок. среда и определено опасни, особено електрическите. Със забрани не са били спирани никога. Едно време виетнамците внасяха, после от бившите републики, сега от Китай, след като има купувачи има и предлагане.

fallback