Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Столичната лекарска колегия настоява за по-строги противоепидемиологични мерки.

"Подкрепяме всички въведени мерки до момента, но не се спазват достатъчно - доста хора под карантина не я спазват. Масово не се ползват предпазни средства, малки търговски обекти продължават да работят. Настояваме за въвеждане на доста по-тежки мерки. Искаме да се въведе забрана за напускане на домове или вечерен час в София, ограничаване на режима на влизане и излизане от столицата", заяви д-р Асен Меджидиев от Столичната лекарска колегия пред Bulgaria ON AIR.

Лекарите искат налагане на ограничителни мерки, които да доведат до резултат. Те призовават управляващите да дадат максимални правомощия на органите на МВР и главния прокурор за спазване на ограничителните режими.

Декларацията на Столичната лекарска колегия е пусната до всички институции.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 4 години

Изведнъж лекарите като членове на БЛС почнаха да казват, че е нямало ни общо събрание, ни такова на управителния съвет и въпросният доктор сам е пуснал декларацията без никаква координация с останалите. Явно на някой горе му е трябвал бърз повод за затваряне на града и е ползвал калинка.

60

баи

преди 4 години

много хора не са чели явно - говорим за испуснато бактериологично орьжие учените не могат досега да разберат как деиства какво ще се случи след година или две на уж -излекуваните - 2 белтька на спин и по един корона вирус от прилеп и змия - кои е излекуван от спин досега хвьрлени са милярди за иследвания разработки на ваксини знаете резултата - а умуваите колко лек и безопасен грип е

59

А

преди 4 години

Сушайте лекари! Добри или лоши са- няма да има други, когато потрябват на всички едновременно. Питайте ги китайци и итальианци, те го знаят вече. Затваряйте София и страната!

fallback