fallback

"Синята" зона да поскъпне значително - това е едно от предложенията за ограничаване на трафика в центъра на София. Обсъжда се и удължаване на времетраенето на зоните в работните дни и събота, както и да се въведе такава и в неделя.

"В понеделник направихме обществено обсъждане с гражданите от район Средец", на което присъстваха и общински съветници. Много силно прозвуча одобрението на живущите в района за разширяването на работното време на зоните, както и за повишаването на цените" каза кметът на район "Средец" Трайчо Трайков в ефира на "България на сутрин".

Oще по темата
Той посочи, че в момента има много периоди от деня и нощта, в които паркирането е изключително затруднено.

"Когато преди години е въведена "синя" и "зелена" зона за определени цени, които тогава са гарантирали заемане на местата на зоните около 70-80%, сега местата почти винаги са пълни", допълни той. И сподели, че много хора смятат, че разширяването на работното време и увеличаването на цените би имало поучителен ефект.

"Този въпрос ще се реши чрез гласуване в Столичния общински съвет до края март. Всички райони са поели ангажимент да представим обобщено предложенията си за въпросите, свързани с паркирането и организацията за движение. Срещата в понеделник с гражданите ни беше неофициална по смисъла на закона, защото няма изготвен проект, по който хората да изразяват официални становища", каза още Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Той е поискал от ЦГМ подобрен анализ за всички подзони в район "Средец" - колко са местата за паркиране, колко от тях са служебни, колко от тях са със специален режим.

"За местата за инвалиди имаме сигнали за злоупотреби", посочи още Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Цървули

преди 4 години

На богатите не им стигат паркоместа в центъра! Няма синя, зелена или червена зона или живеещи в района без паркиране в центъра.

45

Ей го бе готово е

преди 4 години

Тесен център- червена зона раб. вр. нон стоп вкл. официални празници. Цена в работни дни 10 лв. на час. Цена в почивни дни и на официални празници 20 лв. на час.Широк център- синя зона раб. вр. 07:00-22:00 ч. вкл. официални празници. Цена 10 лв. час. Почивни дни и на официални празници 20 лв. на час.Останалата част от София- зелена зона с раб. вр. 07:00-21:00 ч. Цена в работни дни 5 лв. на час, а в почивни дни и официални празници 10 лв. на час. Паркиране по домашен адрес 0.00 лв.

44

ме

преди 4 години

Не съм от София, но съм съгласен с всичко. Единствено има нужда от повече буферни паркинги. Иначе наистина няма смисъл да влизаш в центъра на града, ако не си доставчик на стоки. В центъра градският транспорт е доста добре развит, за цената на пътуването понякога е значително по-ниска, предвид задръстванията и загубеното време.

fallback