Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback
Тази година по софийските улици ще тръгнат 15 нови електробуса и 13 трамвая, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Канал 3.
 
Тя обясни, че модернизацията на градския транспорт е една от основните мерки за справянето със замърсяването на въздуха.
Oще по темата
Изграждането на първия етап от третата линия на метрото пък ще спестява 90 хиляди тона вредни емисии годишно. Фандъкова уточни, че през тази година ще бъдат пуснати 8 км от третия лъч, а други 4 ще бъдат завършени. 
 
Фандъкова обяви, че има голям интерес към програмата, в която са инвестирани 57 млн. лв. за подмяната на печките на 20 000 домакинства. 
 
Като част от борбата срещу мръсния въздух продължават и акциите на пътна полиция за засилени проверки на колите, които замърсяват. Тя коментира и идеята на Министерствата на икономиката и екологията в София да бъде изграден завод за рециклиране на строителни отпадъци. По думите идеята се е коментирала вече в общината.
 
Фандъкова определи като спекулации и манипулации критиките на опозицията на ГЕРБ в Столичния общински съвет, че инвестициите в кварталите не са достатъчни, а парите се раздават според партийната окраска. 
 
"Всички инвестиции в София са в кварталите. Нима големите инфраструктурни проекти не са в кварталите? Метрото в "Овча купел" не е инвестиция в кварталите ли", попита Фандъкова и допълни, че работи с всички районни кметове, които имат желание да работят. 
 
Кметът на София обяви, че общината има ясни приоритети, които са заложени в бюджета за 2020 г. - развитието на инфраструктурата, образованието и екологията. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

Само да напомним, че самоковката спечели изборите с ромските гласове.Мисля, че всякакъв друг коментар е излишен...

26

Картофена принцеса

преди 4 години

Юеданке, метрото го бавиш вече година, защото си Турбо Некадърна и много Крадлива. Аз Борис Джонсън съм го виждал поне Сто пъти в Метрото на Лодон без охрана и без да се безпокои от Народната Любов. А това е градът където избихме зъбите на твоят патрон Тиквата. Ти и за метачка Не ставаш.

25

Още в началото на

преди 4 години

90-те год., по телевизията, офицер от МВР алармира, че София е "опасана от пръстен от незаконно изградени ромски махали", устроени така, че да е невъзможно да заловят престъпник, ако МВР го гони.Добере ли се до някоя от тези махали, беглецът се шмугва в първия двор и оттам през вратичките на други дворове се измъква, а по подобията на улици между къщите и бараките им, ромите сами правели т.нар. "спящи милиционери", така че да е невъзможна гонитбата с автомобил.Днес колко са новите гета, Данче?

fallback