Снимка: БТА

Трима пациенти са хоспитализирани в отделение по пулмология на УМБАЛ "Св. Анна", след пожара от тази сутрин, в района на столичната Сточна гара, съобщиха от болницата.

Пациентите са от белодробната болница София - област и не са пострадали от пожара. Настанени са в УМБАЛ "Св. Анна" до възстановяване на инфраструктурата в района.

Продължава окончателното доизгасяне на пожара, който лумна тази сутрин около 5 часа. Тогава се е запалила сграда, ползвана за лечение на психично болни хора, съобщава БТА.

Още по темата

Огънят е поразил основната двуетажна постройка и три бараки. Поразени са около 500 кв. м временни постройки. Унищожен е покривът - около 200 кв. м, на двуетажната сграда. Пациентите са настанени в близкия белодробен диспансер. В горящата сграда е имало скъпа медицинска апаратура, която е била спасена.

Евакуирани са над 50 човека от сградата на пл. "Сточна гара". За да изгасят пожара на място са изпратени 8 пожарни автомобила.

При инцидента, който обхвана общо три сгради, няма загинали и пострадали. Все още се изясняват причините за пожара. Движението в района не е спряно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase