Снимка: Facebook
fallback

"Този хляб който струва от 3.50 до 8 лева от частна елитна фурна не продаден, който още е мек, вече е на боклука" - с тези думи Петър Петров публикува снимка, на която се вижда как килограми хляб са били изхвърлени в контейнер на столичната ул. "Раковски" 61. Гледката възмути хиляди потребители, съобщава Dir.bg

"Този хляб който струва от 3.50 до 8 лева от частна елитна фурна не продаден, който още е мек, вече е на боклука, виждате ли това, не е ли е грях да се изхвърли на боклука при толкова гладни деца и семейства? Да не говорим за приютите с бездомни кучета, в които се изписват хиляди левове......!!!", пише Петров под кадъра. Кофата, която е заснел, се намира точно пред пекарната "Братя Хлебари".

Снимката предизвика вълна от недоволство и продължи да бъде споделяна из мрежите, въпреки че първоначалният кадър на Петър Петров бе изтрит, неговият профил - блокиран. Мнението на всички е едно - разхищението на храна е недопустимо.

Някои обаче оправдават изхвърлянето на храната в боклука, тъй като процедурата по даряване на храна в България е много тромава:  "Може да се дари, но дарителят въпреки всичко продължава да плаща ДДС, за да заобиколи тежки процедури и това спира много, да не говорим, че институциите през които трябва да минеш, разрешат и дадат нужните документи са още повече демотивиращи, но това не оправдава никой от тях, начини има", заяви гражданин.

"Братя Хлебари" разпространиха своя официална позиция, която потвърждава, че хлябът е бил изхвърлен именно защото процедурите са тежки.

"На всеки е известно (но не всеки иска да приеме), че всеки един бизнес от хранителната промишленост се сблъсква с брак в един или друг момент - например поради непредвидени обстоятелства/провалени мероприятия и др. За съжаление в нашата държава администрацията по даряване на храна е толкова тежка, че буквално е невъзможно да се направи, колкото и добри намерения да имаш. Именно затова се стремим всячески да минимизираме изхвърлянето на продукция и продължаваме да мислим за още начини, по които да намалим отпадъка си до нула. Уверяваме ви, че ще положим всякакви усилия този индивидуален случай да не се повтаря. Извиняваме се за това, че без да целим сме разочаровали някои от вас. Със сигурност това не е политиката ни и Вие го знаете."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 4 години

До тигъраТи си един посредствен работник, мислеш се з професионалист.

113

Анонимен

преди 4 години

До 114Млъкнииии бееее...

112

Анонимен

преди 4 години

Като гледам коментарите ми става ясно,се сестрите пекарки са агитирали доста хора,за да пишат коментари в тяхна подкрепа.

fallback