Снимка: Булфото архив
fallback

Във връзка с повишението на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова възложи да започне миене на булеварди, съобщиха от Столична община.

Oще по темата

Миенето на пътната инфраструктура се изпълнява при подходящо време и е част от мерките за подобряване качеството на въздуха. Дейностите ще се изпълняват с автоцистерна. Ще бъде създадена временна организация на движението с цел минимални затруднения на трафика.

Екипи на "Столичен инспекторат" извършват контрол и създават организация за изпълнение на дейностите в града и през следващите дни."

Йорданка Фандъкова ще предложи на Столичен общински съвет спестените ‎2 210 000 лв. от решението на МОСВ да намали размера на отчисленията за депониране, които се заплащат от общините, да бъдат пренасочени за допълнително миене и метене в план-сметката за почистване на София през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Жител

преди 4 години

Миене или пак мокрене? Мокрене и то много скъпо!

19

Анонимен

преди 4 години

Те се сетиха да измият улиците....Главният виновник въздухът в София да е толкова мръсен!В Германия чистят улиците и тротоарите всяка седмица....вали не вали хората си вършат работата за която им се плаща....

18

Край

преди 4 години

1/4 от колите сая паркирани в градинките и от там ще извадят камъни дърве и едри и фини частици НО общината тях не ги закача нищо че има забрани.Общината ще се юрне да мие улици. Миенето заедно с чистенето на сняг е любимото нещо на общината - на другия ден никой не може да каже колко и какво е било изчистено обаче фактурата на нашата фирма се плаща. най хубаво се краде от това дето на другия ден изчезва.

fallback