Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Инцидентът в болница “Пирогов“ най-вероятно е в резултат на взрив на запалима смес, смята директорът на пожарната главен комисар Николай Николов.

Oще по темата

Той подчерта, че конкретните причини ще станат ясни след експертизите на място.

“Това са най-вероятните неща, всичко е свързано с човешката дейност. Добрата новина е тази, че не се потвърди, че е гръмнала кислородна бутилка. Първото съобщение, което дойде при нас, беше за гръмнала кислородна бутилка.
Ние очаквахме десетки, да не кажа стотици жертви – т.е. кислородна бутилка не е гръмнала“, обясни той.

Николов смята, че имало взрив на смес.

"Дали в резултат на непълното горене, ако е имало такова, някой дюшек запален, след което допълнително обогатен с кислород и се е получило това. Експертите категорично ще го кажат“, каза той.

Възстановява се нормалният режим на работа във Второ вътрешно отделение на болница "Пирогов" след вчерашния взрив и последвал пожар, при който загинаха двама пациенти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Роуз от Таласъми ООД

преди 4 години

До АнонименТази високо взривоопасна смес се нарича ВЧГП -всепоглъщаща човешка глупост на пушача.

11

Анонимен

преди 4 години

30 години съм работил с кислородни бутилки и главно аз ги свързвах със системата. Винаги трябва да се помни, че в близост до кислорада не трябва да има никакви масла - минерални, от биологичен произход! Вниманието е гаранция за безопасност! Само колко оксиженисти всекидневно работят с кислород под налягане! Ама внимават и са живи, не съм чувал за аварии при професионални заварчици. Случилото не е от цигара!

10

Кой каквото и да каз

преди 4 години

Независимо кой какво мисли по въпроса,но днес нито един болен нямаше желание да пуши в близост до кислородната инсталация.До вчера под надписите ,, Пушенето в болницата забранено,, санитарите намираха поне по една от онези отвратителни чашки с вода с потопени 1-2 жълто-кафяви фаса вътре,която с примирение пред упоритостта на анонимния пушач изхвърляха.Ще видим докога ще има възпиращ ефект тази трагедия.

fallback