Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Жители на "Младост" събират подписка срещу опасно кръстовище в квартала. Според тях то крие рискове за пешеходци и шофьори, а липсата на светофар води до хаос в трафика.

Кръстовището на ул. "Самара" и ул. "Д-р Атанас Москов" е урегулирано само с пътни знаци, има четири пешеходни пътеки и е изключително натоварено.

"Преди 10 години, когато тук беше краят на София, нямаше значение колко коли минават. Когато беше построен Бизнес парка, започнаха да стават големи задръствания. На това кръстовище всеки ден стават ситуации, които са страшно близо до катастрофи", обясни инициаторът на петицията Георги Драганов в "България сутрин" .

По думите му за тежки инциденти все още не е ставало ясно, но ежедневно се случват леки пътни произшествия, а хората се страхуват да пресичат.

"Искаме от общината светофар. Дали това ще е най-доброто решение - не знам. Искаме обаче да има нещо тук, за да можем да ходим спокойно на работа, за да могат децата и възрастните да пресичат", категоричен бе Драганов пред Bulgaria ON AIR.

40 души са се подписали в подписката, която е започнала преди два дни. Драганов обясни, че води преговори и с районни кметове, както и с хора, работещи в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

анонимен

преди 4 години

В Англия има такива кръстовища , където няма изграден остров , а само е начертан кръг и сложени съответните знаци . Върши същата работа !

26

MGS

преди 4 години

До АнонименНяма, нали видяхте, като не са директни участници власт имащите не знаят че се случва. Ще е като камионите в река ВитКато са участници - играта е друга

25

Анонимен

преди 4 години

Проблема не в кръстовището а в хората дали стотици разрешения за строеж без обследване на трафика в района.Новия главен прокурор няма ли да се самосезира?

fallback