Снимка: БЧК
fallback

Донорски карти ще бъдат раздавани в столицата и в страната. От Министерството на здравеопазването и от Българския Червен кръст са предоставили информация за местата в страната, където ще бъдат раздавани картите.

В София донорски карти ежедневно могат да бъдат получени в централата на БЧК, в Центъра за обучение по първа долекарска помощ на кандидат-шофьори на бул. "Дондуков" 61, както и в центрове на Столичната организация на БЧК, намиращи се в кв. "Стрелбище" / ул."Златни врата" 15/; в кв "Люлин", бл. 711, вх. Б; в кв."Надежда" /ул. "Болярска" 63/; в кв. "Редута" /ул. "Едисон" 46/; в кв. "Бели брези" бл. 3, посочиха от БЧК.

Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават донорски карти на 19 ноември в НСА; на 26 ноември в Нов Български университет; на 28 ноември в Биологически факултет и на 3 декември във Факултета по математика и информатика на СУ.

Обособени пунктове ще има и пред Народния театър "Иван Вазов" и НДК, където на 20 и 27 ноември, от 14.00 до 18.00 ч. желаещите могат да станат част от Националната кампания "Да! За живот!".

В Деня на християнското семейство - 21 ноември, донорски карти ще бъдат предоставяни сутринта пред храмовете "Св.Александър Невски", "Св.София" и "Св.Неделя", а на 28 ноември от 11.30 до 13.00 ч. и в Медицинския колеж "Йорданка Филаретова".

От институциите напомниха, че Донорската карта няма юридическа стойност и не е задължителна за попълване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Имам така

преди 4 години

Аз вече имам такава. Изрично съм написал на нея, че ако ще присаждат сърцето ми на ортодокси, по-добре да го хвърлят на прасетата. Те БПЦ нали се обясняваха нещо за тялото, духа, джизъс, кое на кой е и т.н. Не ги слушах внимателно, не ги взимам на сериозно. Да се оправят. И феновете им тоже.

fallback