fallback

Общ преглед
10 робота с различни умения ще могат да бъдат видени от столичани до 27 октомври в голям търговски център, съобщават организаторите на инициативата "Роботите идват".
Oще по темата

Създадоха роботизирана "летяща риба"

През всички оставащи дни до края на октомври роботите ще играят балет, ще вършат актьорска работа или ще пазят въображаем двор като кучета пазачи.

Изложението гостува за първи път у нас и ще представи роботи с уникални умения. Освен да извършват дадени команди, голяма част от тях могат да изразяват и емоции. такъв е роботът - личен асистент. Той може да разпознава и запаметява хора, да разговаря с тях и да се движи заедно с тях. Роботът запазва и любимите спомени, като отпечатва снимки на хартия.

За посетителите достъпът е безплатен. Те ще имат и възможност за участие в томбола, в която могат да спечелят истински роботи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

В мол Сердика е.

8

така като гледам

преди 4 години

неорганичната материя се развива с бурни темпове и скоро ще завладее света

7

Анонимен

преди 4 години

Какво ще кажеш за робот актьор? Или пък личен асистент? А защо не цял робо-балет? Всички те и много други ще радват посетителите на Serdika Center всеки ден между 12:00 и 20:00 часа на голямата ротонда! ВХОД СВОБОДЕН!

fallback