Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Медицинските сестри излизат на пореден национален протест днес. Мястото на демонстрацията им е Народното събрание.

Oще по темата

Увеличения на работните им заплати бяха обещани през май от Министерството на здравеопазването, след като първите помощници на лекарите излязоха на протест пред сградата на правителството.

По-високите възнаграждения обаче все още не са факт. От министерството обясняват, че се налага нов срок, в който обещанието ще бъде изпълнено.

Според Мая Илиева, един от лидерите на протестите, това се дължи на факта, че Здравното министерство не може да финансира търговски дружества, предаде Bulgaria ON AIR.

"Белите престилки" ще продължат да се борят за исканията си, а именно - минимална стартова заплата, равна на две минимални заплати, отмяна на търговските дружества и учредяване на отделна съсловна организация, която да отстоява правата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

естествено че исканията няма да са им изпълнени излезе Величието и вика аз тук давам не знам колко си милиона ,като че си ги вади от джоба без дори да се замисли как се дават заплати .Трябва да е калкулирано в клиничната пътека колко се плаща за мед.сестрински грижи при положение че не калкулирано колко струва лекарската консултация какво очаквате -както във Варнеската Окръжна болница ще се разкрива Музей на нещо си а сестрите и лекарите работят на една простта заплата

11

Анонимен

преди 4 години

От личен опит казвам. Сестрите не заслужават и тези заплати които получават.По цял ден пият кафе и си говорят а на болните гледат като на нежелани навлеци.

10

Анонимен

преди 4 години

Акция с политрук Перуката!

fallback