Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Проблемът с презастрояването отново стана повод за протест в столичния квартал "Овча купел“. Жителите му се събират тази вечер от 18:30 ч. заедно със своите съкварталци, за да обсъдят следващите си действия. На срещата има поканени официални лица, сред които Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Навършва се една година откакто са започнали протестите срещу презастрояването. Най-голям е проблемът с новия строеж между блоковете 412, 413, 414 и 415. Оказва се, че на мястото му е трябвало да има детска градина.

"Между блоковете започват да растат други блокове, нещата не отиват на добре", сподели притеснен жител на "Овча купел".

"Всички отговорни си затварят очите, всички институции са абдикирали. Досега няма резултат, независимо, че сме ги сезирали за всички нарушения. Проверките се правят проформа. Заради денивелацията един етаж от подземните нива се оказва надземен. На цялото това място трябваше да бъде детска градина с двор", обясни за Bulgaria ON AIR Мария Господинова, която също е живее в квартала.

Хората подчертаха, че са провели много срещи във времето. Ходили са в Столичната община и са говорили с кмета Йорданка Фандъкова.

По думите им законите са направени така, че София да се бетонира отвсякъде. Обществото ни трябва да бъде нетърпимо към тези действия, настояха недоволните граждани.

Друг жител на квартала посочи, че има свлачищни процеси в квартала. Стари блокове в съседство пък скривали слънцето на новия строеж, който на всичкото отгоре се намирал върху свлачищна зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Социализмът е оставил градинки на работническата класа. Тази несправедливост трябва да се поправи от капиталистите. Само капиталистите имат право на градинки и паркинги. "Безплатна градинка и паркинг няма" Работническата класа трябва да бъде наблъската като в икономичната класа на пътнически самолет. Само бизнескласата ще има повече място за краката да мърда свободно.

30

Помня

преди 4 години

Това трябва да спре. Поле широко. При соца имаше стотици къщи за събаряне , ама не. Те строяха панелки на полето , без нито едно дърво и между блоковете пасят овчици. Поне така беше във Враца.

29

Шорош

преди 4 години

Бъдещето е междублоковото пространство да се доизгради с блоково пространство, па отгоре да се запечати с бетон и да се боядиша розавко. Така целата ни планета отдалече ще е розавка и злите извънземни ще ни подминават щото ще ги е срам.

fallback