Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Над 200 км канализация и водопровод сме изградили за 10 години, похвали се кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на работите по асфалтиране на улици в ж.к.“Люлин“ 9, където е изградена нова ВиК мрежа.

"Изпълняваме трети етап от изграждането на канализация и водопровод в този район на "Люлин", каза Фандъкова.

Първите два етапа бяха изградени през 2012 и 2015 г.

По думите й това е заключителният етап за тази част на града.

ВиК дейностите по ремонта на улиците в район "Люлин" вече са приключили.

Кметът заяви, че е било много важно да бъдат осигурени средствата, за да бъдт възстановени или изградени изцяло улиците.

"Специално на ул. "Беравица" има възможност да се изгради едно пространство за градинка и паркинг. Възложих на кмета да направи идеен проект", коментира Фандъкова.

Тя добави, че ще бъдат осигурени средства, за да може проектът да бъде завършен изцяло. По нейни думи това са най-тежките проекти.

Фандъкова посочи, че някои улици вече са изцяло ремонтирани, а други се довършват.

"Тази година реализираме 4 проекта, като защитихме средства в Министерството на околната среда и водите", коментира градоначалникът.

По линия на "Софийска вода" продължава изграждането на канализация в "Горубляне", "Нови хан" и "Бенковски". До края на годината трябва да бъде завършено регионалното прединвестиционно проучване.

"То ще ни даде възможност да подадем документи за защитените от нас 400 млн. лв. средства по ОП "Околна среда. Правим всичко възможно да включим максимално много части и райони на София, за да може да се възползваме от европейските пари", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Инженера

преди 4 години

От тези 200км общината да е изградила около 10%! Другите ги строят предприемачи на нови сгради при липса на улични ВК мрежи, но от името на общината, защото улиците са общинска собственост. След което изградените мрежи се даряват на общината. Та колко км са изградени? И какви са задълженията на концесионера Соф.вода? Договорът така и не се публикува. Но фонтанът пред НДК го реконструира концесионера!

37

Анонимен

преди 4 години

Абе,Данче,нали ВиК е дадено одавна на концесия?!Та,вие ли изградихте тия 200 км.или концесионера?Това не е ли негова работа,или той само прибира парите на мат'ряла???

36

Докс

преди 4 години

Е , 200 км. За 10 години - 20км. за една година - за един месец 1700 Метра смяна ?! Колко е много е това? Да е... тъпата гробаджийска овца, ама и много *** има още, както и тарикатчета, които поддържат ГЕРБ.

fallback