Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Медицинските сестри възобновяват протестите си след уволнението на една от лидерките им - Мая Илиева.

Oще по темата

Демонстрацията днес се организира пред болницата, от която Илиева беше отстранена преди няколко дни, съобщи bTV.

Медицинските сестри се готвят да поискат оставките на здравния министър, съсловните и синдикалните лидери.

Според Илиева уволнението ѝ се дължи на проверки, които е предизвикала в болницата, правейки я „неудобна“. Отстраняването й стана с позволението на КНСБ, чиито вицепрезидент я заплашил, че лично ще се погрижи да не работи повече в лечебното заведение.

От самото начало на протестите на сестрите преди няколко месеца обаче съсловната им организация и синдикатите се разграничиха от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

той

преди 4 години

Кокалов,ама той много злобен и злъчен език има!брей ,какъв доктор е тоя.отмъстителен човек показа го!той не се обръща км МАЯ ИЛИЕВА като сестра ИЛИЕВА,а госпожата!изучил е българските норми!браво !колакор,не заслужаваш да бъдеш лекар,камо ли в синдикат!

26

Стоев

преди 4 години

Д-ва Б-я няма.Тука са добре престъпниците наречени бизнесмени,политици и обслужващите ги.***.Всичко друго е пълнеж.Който е по свободолюбив си хваща багажа и адио рио.Лошото е че пак си вкарва изкараните с унижение най вече пари пак в *** наречен д-ва БГ.Затова на мафията не и дреме.Те продължават да богатеят.Но наближава денят в който.ще им потрябваме.Тогава с всички въжможни крайници ще ви покажа среден пръст

25

Анонимен

преди 4 години

Асоциациите на частните болници лобират пред министъра за приватизация на парите на НЗОК. За да могат да насочват обществените пари от частните си застрахователни дружества, към частните си болници. Ще направят частни картели в застрахователните дружества и в частните си болници.

fallback