Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Жители на столичния "Младост 4" излизат на протест срещу планираното презастрояване на квартала. Те се притесняват, че ще бъде застроена зелена площ. Многократно са били подавани сигнали до институциите, но отговор до момента няма.

Oще по темата

"Изморихме се от бетон. Нямаме въздух и пространство, за да живеем нормално. Не сме съгласни и с липсата на тротоари, с неподредените улици, боклуците...", коментираха жителите на квартала.

Протестът е предвиден за 19:00 часа пред блок № 475 в едно от свободните пространства, където е предвидено да се издигне 10-етажна сграда.

Хората обаче питат къде е градинката, в която трябва да играят децата им, къде ще се паркира и как изобщо ще се разминават по улицата.

"Докато подавахме поредната жалба срещу застрояването на маломерен парцел с безумна шестетажна сграда между блокове 482, 483, 475, 485,476 и 473А, бяха заградени поредните два парцела с идеята да се построят още три шестетажни блока", обясниха пред Bulgaria ON AIR недоволните граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 4 години

до 35:преди да почнат да строят младост_тите всичко там беше зелени площи-поляни!първите построени блокове бяха на кремиковци и мвр,живеещите там - 90%,не бяха софиянци а кандидати за софийско жителство,до там ходеха1-2рейса, магазин тук там,улици и тротоари нямаше!младост_тите се разраснаха благодарение на тия кандидати!не ти пиша никакви клишета,а факти с които съм израснал,и да,знам площада дето си бил живял,аз съм живял на Оборище,е и,ше спорим кой е по софиянец ли - аз претенции нямам!

35

краси

преди 4 години

Ми то преди 1975г.нямаше никакви "Младост"и-нито 1нито 2.....3 ..4..Преди това къде са живяли?/Риторичен въпрос-отговорът го знаем/.

34

До 34

преди 4 години

Явно не си в час.Написал си клишета, които нямат нищо общо с действителността. Примерно: аз съм роден и живял първите си 20 години на площад Славейков, ако знаеш къде е. После доста години жиевх в Младост, като само в моя вход имаше още шест човека родени на пъпа на София. Нямаше нито един дошъл от село. И разбира се масово се поддържа около блоковете, колкото и да не ти се вярва. Когато строиха тези блокове, там беше пустош, а собствениците бяха обезщетени.

fallback