Снимка: Спаси София
fallback

Гражданската организация "Спаси София" обяви, че издига един от основателите си - активистът Борис Бонев, за кандидат за кмет на столицата.

Самият той представи своята управленска програма, наречена План за София.

Oще по темата

"На почти 300 страници сме дали нашите решения за над 500 конкретни градски проблема. Това е най-подробната програма за управление на столицата и вярвам, че в нея всеки ще открие интересни предложения и идеи за своя квартал и града ни като цяло. Затова каня всеки да се запознае с тях на planzasofia.bg", каза Борис Бонев, цитиран от пресцентъра на гражданската организация.

Основните цели, заложени в Плана, са превръщането на София в град с равни тротоари, качествени улици и без презастрояване, където се придвижваме бързо, паркираме удобно и дишаме свободно.

"Участието ни на местните избори е израз на искреното ни желание да бъдем полезни на София. Смятаме, че е време начело на града да застанат хора, които истински го обичат, вярват в потенциала му и знаят как да го преобразят", казват от екипа на Спаси София.

Те подчертават, че организацията е и ще остане напълно независимо гражданско сдружение, събрало съмишленици, вярващи, че промяната може да се случи само чрез открито, компетентно и честно управление.

А самият Борис Бонев иска да промени София в красива и подредена европейска столица.

"Като роден и израснал в столицата, никога не съм се примирявал с хаоса и мърлявщината, които ни заобикалят. Винаги съм искал София да бъде град, с който да се гордея. Именно затова, след като завърших Сорбоната в Париж, реших да се върна обратно в София с мисия - да променя любимия си град. Работихме усилено като граждански активисти и постигнахме успехи, но много от предложенията ни остават нечути от онези, които водят града в грешна посока. Спаси София се превърна в алтернативна община към която хиляди се обръщаха с проблемите си и която припознаваха като защитник на правото им на живот в нормален град. Аз лично се гордея се с този факт", заяви Борис Бонев от Спаси София в представянето си.

"Спаси София" съществува от 2014 г. и е известна с острите си критики към некачествените ремонти и лошото управление.

"От днес ще сме по улиците на София, за да чуем отзивите на съгражданите ни за План за София. За нас е изключително важно да мотивираме и включим хората в дискусия за това как заедно можем да решим проблемите на града и в каква София искаме да живеем", казват от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Аз

преди 4 години

То е ясно и за тях, че няма да получи достатъчно гласове, идеята е поне да трови СО , че при изхарчени почти 15 млрд. за десет години аз лично не знам с какви очи се показва второразрядната селска даскалица с екипа си! 10 г. - нито един голям ремонт като хората, нито един!

46

гений

преди 4 години

Спаси София измисли...топлата вода!

45

Анонимен

преди 4 години

Кой ли не беше кмет, а неравностите по тротоарите в квартала ми, мога да ги избягвам със затворени очи, защото са там откакто бях дете...Откакто имам книжка, мога да направя списък с дупки в цяла София, които са си там по принцип, независимо от кмет, време на годината и тн....Глупости на търкалета са подобни предизборни дърдорения.

fallback