Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколко имена се спрягат в БСП за кандидат на социалистите за кмет на София на предстоящите в края на октомври местни избори.

Още по темата
Сред тях са омбудсманът Мая Манолова, синът на Николай Хайтов - архитект Здравец Хайтов, соцдепутатът проф. Иво Христов, бившият кмет на Благоевград и министър на регионалното развитие Костадин Паскалев, лидерът на БСП - София Калоян Паргов и шефът на икономическата комисия в парламента Петър Кънев, съобщава "24 часа".

Номинациите идват от основните партийни организации и предстои да бъдат обсъдени първо на районни конференции, а в началото на септември Градският съвет на БСП ще избере само един от кандидатите. Решаващата дума обаче ще бъде тази на Националният съвет на партията.

Както е известно, Мая Манолова е сред най-желаните от социалистите в София, но самата тя все още не е обявила своето решение дали би се впусната в борбата за кметския стол. Ако го направи, то по-скоро тя ще се яви като независим кандидат, а БСП може евентуално да я подкрепи.

Лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов е събрал много номинации и за водач на червената листа за общински съветници.

От БСП вече обявиха и 12 от своите кандидати за районни кметове, които ще трябва финално да получат одобрението на Националния съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase