Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От 1 юли влезе лятното разписание на столичния градски транспорт. Хората ще чакат по-дълго време във все по-големите жеги. Причината е че шофьорите на градския транспорт излизат в отпуски, а това налага разреден график на автобусите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сигналът за горещините по спирките на градския транспорт подават от "Спаси София". "В Белград има автобусни линии, които се движат на 30 секунди. Преди 30-40 години в България по основни линии като трамвай 5, транспортът се е движел през 3-4  минути. Един 5-минутен интервал по основните линии не е достатъчен, но е задължителен.", обясняват от там. Според "Спаси София", времето прекарано в чакане на градския транспорт през лятото ще се удължи до 10 - 15 минути.

"Много е топло, даже и сянка няма", оплакаха се пътниците на оживена спирка, където градусите вчера бяха 34. На нея чакат както млади хора - студенти, така и деца и възрастни. Сянка - няма.

 От Центъра за градска мобилност, обаче обясниха, че лятно разписание ще си има. Такова ще е през юли и август. "Намаляването на превозните средства е средно с 20 %. Интервалите на движение се увеличават от 1 до 5 минути. Най-натоварените линии се намаляват най-малко."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 4 години

Измерете температурата на метро станция Ломско шосе. По обяд, в слънчев ден е ад. Никаква вентилация. Хората стоят по решетките за глътка въздух.

57

Анонимен

преди 4 години

От Центъра за градска мобилност, обаче обясниха, че лятно разписание ще си има."обаче обясниха" подчинено изречение ли е?

56

Анонимен

преди 4 години

В частните фирми, когато някой е в отпуска, другите го заместват без затова да им вдигат заплатите и без намаляване на работното време. Но в общинските и в държавните явно не е така.

fallback