Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Смърт на маймуни в столичния зоопарк заради удължил се ремонт на съоръженията там. За смъртта на 11 обитатели на зоопарка алармират от Българския вегански съюз.
Oще по темата

Протест за затваряне на зоопарка и то в Деня на детето

"Хората ни изпращат непрекъснато сигнали. През май 2018 г. е започнал ремонт в сектор "Примати", който няма да бъде завършен до края на годината. Тези маймуни са отделени в помещения с много лоши условия - на изкуствена светлина целодневно. За този ремонт са отпуснати 1,4 млн. лева", обясни председателят на Българския вегански съюз Никола Донев в "България сутрин".

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов не се съгласи с твърденията му и заяви пред Bulgaria ON AIR, че информацията на Донев не е проверена. Той призна, че ремонтът е удължен заради технически проблеми, но подчерта, че всичко това ще доведе до подобряване на условията за маймуните.

"Постоянно имаме умрели животни. Не е верен периодът, за който е изнесена информацията. Нито едно от тези животни няма връзка с въпросната реконструкция. Не можем да насаждаме в обществото такива негативни мнения, защото приматите са в помещения, в които могат да излизат. Част от животните бяха изведени в други зоопаркове. Успяхме да закупим специални ултравиолетови лампи, за да усвояват витамин D", разясни директорът на зоопарка в София.

Никола Донев пък отбеляза, че в архива на болницата може да бъде проверено колко животни са умрели и от какво са умрели.

"Никога преди не е имало толкова умрели животни в зоопарка", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Истина или лъжа: 11 маймуни са умрели в столичния....парламент.

13

смехрко

преди 4 години

До ГЕРБер и Винету.Не първо маймунките си пойграли с Лъжата и сестрата сомалийска после имало гюбеци и кючеци.И за десерт натеглили и ***.Да не се сърдят им направили пакет с отстъпки за спа процедурите

12

Примат

преди 4 години

Тва не е живот уе

fallback