Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

С края на ремонта на ул. Граф Игнатиев, активистите от Спаси София пак сигнализират за определени места с проблеми в качеството по знаковия обект. От там обобщават, че финалът е поставен точно 384 дни след началото на проекта и след 237 дни закъснение.

Oще по темата

“Направихме обход и документирахме дефектите по Графа, които очакваме да бъдат отстранени. Основният проблем са настилките, които са наредени криво, а между тях има големи фуги”, заяви Борис Бонев от Спаси София.

"Притеснени сме и от различното качество на плочите, в резултат на което настилката е с различен цвят. Още преди месеци сигнализирахме, че най-вероятно става дума за влагане на неподходящи материали в част от партидите с цел пестене на пари", допълни той.

Активистите не са доволни от резултата, като причините за тях са липса на спиркови навеси, засаждане на твърде малки фиданки, мръсотия и появата на локви по време и след дъжд. Според тях сред най-сериозните проблеми са сгрешените тактилни настилки за незрящите, които водят хората към стени на сгради. За проблема е сигнализирано преди месеци, но реакция до този момент от общината  липсва, обясни още Гергин Борисов от организацията.

Активистите правят и кратка хронология на ремонта на Графа, който ще остане задълго в колективната градска памет.

През октомври масовото недоволство предизвикаха избраните плочи пред Св. Седмочисленици и Кристал, както и кривонаредената настилка по улицата. Месецът завърши със скандал за опорочен търг, а зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев си подаде оставката.

Последваха коментари за надгробни плочи, перки на акули и инциденти, пейки за над 10000 лв., отсрочки за изпълнителя, пренареждания, топлопроводи…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Аз

преди 4 години

На фона на гражданското недоволство и грандиозната издънка с този ремонт, кметицата имаше два избора: да се оттегли или да поправи щетата, нанесена на София. Нито едното, нито другото се случи! *** му викам аз на това управление!А вие от днес.бг може ли поне веднъж да си подкрепите гръмките заглавия с актуален снимков материал?

71

Анонимен

преди 4 години

Дали ремонта на Графа е направен добре ще дадат оценка софиянци на изборите за кмет а не *** и пульо дето по цял ден обикалят медиите.

70

dreme mi za sofia

преди 4 години

До Dreme mi za tebe-шумкарско чадо ,трудно се гради нещо качествено от хора , изпълзяли от землянките и точно , хора като теб ни докараха на това ниво !dreme mi za sofia !

fallback