Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредното спорно решение за новия изглед на столичната улица "Граф Игнатиев" породи негативни коментари.

Този път става дума за пейките и кошчетата в района на пл. "Славейков".

Още по темата

От "Спаси София" алармират за най-новото градско обзавеждане, което наричат "пейко-кошчета". Причината - кофата за боклук буквално е част от пейката, точно до седящите.

"Това недоразумение представлява една от многото нови "пейко-кошчета" поставени на пл. "Славейков". Визията и количеството им отново се различават от официалната визуализация на проекта, качена в страницата на НАГ", възмущават се от организацията.

"Това ли ни струва по над 10 000 лв. бройката? С кошче в средата, точно до главите на седящите? С пейка само от едната страна на нещото, което много хора с право оприличават на поредната надгробна плоча?", питат още от "Спаси София".

Публикацията на организацията във Facebook веднага предизвика негативни коментари, а някои се пошегуваха и с новата придобивка на столичани.

Потребител предлага да ги направят 3 в 1 - "пейко-кошче-тоалетна". Също ги оприличава и на детски ъглови легла с ракла между тях.

Според друг пък гробищната стилистика се налага като тенденция в архитектурните решения.

Трети пък шеговито предлага за продажба пейката пред блока си и я рекламира като нова и боядисана.

През последните месеци много от решенията за новия изглед на "Граф Игнатиев" си навлякоха гнева на софиянци. Така се стигна до премахването на опасните ограничители "перки", както и на водната стена, която столичани определиха като надгробна плоча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase