Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

На кадри, заснети на 15 октомври 2018 г., но качени във Facebook едва вчера, се вижда как контрольор напада възрастен пътник и го удря по главата и лицето. Случаят разбунтува хората и породи множество коментари в защита на пътника, но ето какво е станало всъщност:

Още по темата

"Въпросният пътник се оказа стар познайник на служителите на Центъра за градска мобилност. Обикновено показва невалидна карта за пътуване. По време на случката той е бил във видимо нетрезво състояние, посегнал е на устройството на контрольорката, с което се отчита редовността на пътуващите, а тя от своя страна му е отвърнала като два пъти леко го пипа по главата", коментира пред Bulgaria ON AIR главният инспектор в Центъра за градска мобилност Борислав Симов.

Контрольор блъска пътник от автобус, приличал му на гратисчия

Той отбеляза, че въпреки случилото се, подобни действия от страна на служителите са недопустими и ще бъдат взети мерки.

Симов апелира гражданите при подобни ситуации да сигнализират на момента, за да могат да бъдат предприемани действия веднага.

"От Центъра за градска мобилност разбрахме за случая вчера, когато видеоклипът беше публикуван. Благодарни сме на пътниците за обратната връзка, но молим при подобни ситуации да се сигнализира своевременно, за да можем да вземем мерки", каза инспекторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase