Снимка: bgonair.bg

Точно така, не се лъжете. Дамите, които ще видите във видеото няма да намерите във фризьорските салони или в моловете. Защото те ще бъдат прекалено заети с това да сменят гумите на своите машини или да почистват веригите им.

На 4 май, за втора поредна година, всички те и десетки други ще отбележат Международния ден на жените мотористи, тръгвайки от пространството пред Националния исторически музей, през бул. "България", с крайна точка град Банкя, разказва Bulgaria ON AIR.

Организатор на събитието е Лилия Осойска, която казва, че дели живота си преди и след вземането на книжка за мотоциклет.

В световен мащаб Международният ден на жените мотористи се отбелязва от 13 години, а идеята принадлежи на Вики Грей от Канада.

Мъжки момичета – така нарича всички жени мотористки певицата Милена Славова, която с удоволствие се присъединява към инициативата на Лилия, с която често карат заедно.

"Мечтата ми да карам мотор е от съвсем малка. Помня, че до нас живееше един чичо, който всеки ден палеше мотора си. Тази миризма не се забравя никога", споделя певицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase