Снимка: архив, Булфото
fallback

След дълги дебати относно ограничителите на ул. „Граф Игнатиев“, кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че е възложила да се премахнат старите „перки“ от съображения за сигурност.

На въпрос, свързан с нов инцидент с жена, която се спънала на „Графа“, Фандъкова коментира, че е поискала и вече има разрешение да бъдат премахнати ограничителите, които в момента са там.

„Ограничителите ще бъдат заменени с познатите за всички чугунени колчета“, заяви кметицата. Тя подчерта, че е било взето такова решение от експертнияя съвет и вече е подготвен проектът за смяната.

„Утре на Комисията за безопасност на движението ще бъде разгледан проектът и ако бъде одобрен и съгласуван с „Пътна полиция“, това означава, че ще може да започне неговата реализация. Възложила съм да се премахнат старите ограничители и да ес създаде организация това да се случи. Надявам се, че по този начин ще изпълним най-важната ни задача – опазването живота и здравето на хората“, каза още тя.

Вече има няколко известни случая за спънали се в ограничителите граждани. Причината е, че „перките“ се сливат с едноцветната настилка и не се забелязват от пешеходците. Още през март месец кметът Фандъкова обяви, че е възложила на главния архитект на София Здравко Здравков да предложи варианти за смяна на "перките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 5 години

Чакаме с нетърпение заедно с перките в историята да отидат другарката Фандъкова, главният архитект и цялата им продажна и некадърна шайка, която да завърши дните си в затвора.

33

Анонимен

преди 5 години

Нония бизнес на Картофелия е частно гробище, има надгробни плочи за години напред!А колчетата трябва да бъдат поне 2 пъти по-високи или и тях ще ги ползва за ограда на гробовете!

32

НОМЕР2

преди 5 години

"Фандъкова: "Перките" на "Графа" отиват в историята"А КОГА ТЯ ЩЕ ОТИДЕ В ИСТОРИЯТА? ИЛИ В ЗАТВОРА?

fallback