Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 12.04.2019

Поредно бездействие на институциите: Кой почиства Панчарево?

Панчаревското езеро е потънало в тиня, а бездействието на институциите към него стигна до Брюксел. Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне подаде жалба в Европейската комисия, която адресира до комисаря по околната среда.

Според неправителствената организация екологичните стандарти, които са задължителни за всяка държава от Европейския съюз, не се спазват по отношение на този водоем, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според сдружението, основните проблеми са липсата на канализация и пречиствателни съоръжения за отпадните води, които са от близките населени места.

Това пък води до замърсяване на водите, а самото водно огледало не е почиствано от наноси през последните 38 години.

В Панчаревското езеро тренират много деца и спортисти от клубове по гребане и кану-каяк. Стига се до там, че част от треньорската дейност е да се чисти езерото.

Спортисти и техните наставници споделят, че многото боклуци и водорасли представляват и опасност за живота на всички, които влизат в езерото.


 

Коментари Напиши коментар

14

До 13

преди 3 месеца

До До 11

Всичко това аз го помня , но без обяснение ще ти припомня нещо. Др. Луканов каза , че ще правим капитализъм , но ние ще сме капиталистите. Него го убиха и направиха такъв капитализъм какъвто им беше и социализма. Та така.

13

До 11

преди 3 месеца

Бъбрекът.
Колко ли хора помнят този басейн? До него можеше да се отиде с кола, която или да оставиш горе на паркинга покрай Самоковското шосе или да слезеш с нея долу. От Кокалянското ханче беше на 20-25 минути пеша по една разкошна алея три метра широка, с окосена трева отстрани на много места. Бъбрекът беше с чиста вода от водопровод. Отстрани имаше дървени лежанки за доста хора, много нясто за игра на децата и т.н. Сега басейна от доста години го няма (бетонов възел), алеята я няма, нищо няма

12

Анонимен

преди 3 месеца

Въпроса е кой замърсява езерото. Замърсяват го децата и внуците на номеклатурата от БКП-БСП , защото се правят на велики и недосегаеми.