14

До 13

преди 5 години

До До 11Всичко това аз го помня , но без обяснение ще ти припомня нещо. Др. Луканов каза , че ще правим капитализъм , но ние ще сме капиталистите. Него го убиха и направиха такъв капитализъм какъвто им беше и социализма. Та така.

13

До 11

преди 5 години

Бъбрекът.Колко ли хора помнят този басейн? До него можеше да се отиде с кола, която или да оставиш горе на паркинга покрай Самоковското шосе или да слезеш с нея долу. От Кокалянското ханче беше на 20-25 минути пеша по една разкошна алея три метра широка, с окосена трева отстрани на много места. Бъбрекът беше с чиста вода от водопровод. Отстрани имаше дървени лежанки за доста хора, много нясто за игра на децата и т.н. Сега басейна от доста години го няма (бетонов възел), алеята я няма, нищо няма

12

Анонимен

преди 5 години

Въпроса е кой замърсява езерото. Замърсяват го децата и внуците на номеклатурата от БКП-БСП , защото се правят на велики и недосегаеми.

11

до 9

преди 5 години

Плажът беше в Кокаляне и преди езерото.А още по-нагоре посока Пасарел имаше още един плаж с басейн от бетон казваха му Бъбрека.

10

Анонимен

преди 5 години

Да каже кмета на Панчарево какви са тези три сгради на по 3/4 етажа свързани по между си, построени точно на завоя срещу читалището ? Прилича на затворен комплекс на СМЧ.Къде се изливат отходните му води,и точна на езерото ли му беше мястото?

9

До 8

преди 5 години

Я пак? Ти само на картинка ли си го виждал това езеро? За Плажът на Панчаревското езеро се слизаше на спирка Плажът (още се казва така, а автобус номер 1 тогава беше на 5 минути през събота и неделя и пертъпкан), купуваш си билет, влизаш и се къпеш. После дойде 1989 година и нещата се поизмениха, плажът го изместиха малко и го стопанисваха частници, а стария плаж стана като блато. Сега отдавна не съм ходил, но при всички случаи е жалко за хубавото място, събирало стотици хора през годините.

8

до 4

преди 5 години

Къпането в Панчаревското езеро винаги е било ЗАБРАНЕНО.Точно защото е замърсено,има някакви спори на дъното които предизвикват астма,затова преди 30 години често беше изпразвано за почистване.

7

Анонимен

преди 5 години

Панчаревското езеро е изкуствено.Направено е на мястото на малки ниви, ливади и зеленчукови градини по поречието на р.Искър течаща в подножието на Лозенската планина.Било е място за отмора на столичани и много хора от цялата страна идвали в почивните дни около Искъра, дори с автобуси, между старата централа и минералната баня, като прекарвали на това място горещините, къпейки се в бистрите му води.Всичко това е унищожено заради изкуствено езеро което винаги е имало проблм с почистването.

6

Анонимен

преди 5 години

Виновни са всичките псевдо туристчета, които Събота и Неделя идват на талази с големите претенции, хвърлят си *** навсякъде и след това се измитат... Това е проблемът. И вместо в края на седмицата да си почина, по цял ден някой турист ми стои пред къщата разлайва кучето и като отидеш искал нещо да пита, търсел тоалетна, откъде бил пътя за манастира. И в Понеделник трябва да мина и да си събера бокл ука покрай къщата от тъй наречените туристи... Трябва да се въведе обществено полезн труд!

5

Анонимен

преди 5 години

В такава близка урбанизирана среда просто е абсурд езерцето да остане чисто. Подобна е и съдбата на много рекички и гьолчета, особено покрай незаконни строежи и неустроени терени.

4

Анонимен

преди 5 години

Отраснах буквално на това езеро. Всяко лято зе къпехме и плувахме до почти края на Септември. На 48 години съм в момента и със голям неприязън чета тази тъжна новина.

3

Иван

преди 5 години

В това "езеро" или по-точно блато, ако влезне гол човек, ще излезне с поникнал още 1 крак и 1 глава...

2

Анонимен

преди 5 години

Е как кой - Орешарски.Той е виновен.Тиквите са светци, до един.

1

Анонимен

преди 5 години

В сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне няма нито един местен, дали е случайно - аз за един приятел питам?