fallback

Трамваи в столицата се оказват в ежедневен капан. Сигнал към общината за това е подаден от неправителствената организация "Спаси София".

Оттам настояват да бъдат премахнати местата за паркиране при спирката на трамвай номер 5 и номер 8 зад Съдебната палата. Всеки ден трамваите се ползват средно от 80 хиляди души, а спирката е една от основните в столицата.

От "Спаси София" твърдят, че върху самия спирков остров, където хората се качват и слизат от трамваите, са обособени 4-5 места за платено паркиране. В резултат на това пространството за пътуващите е силно ограничено и недостатъчно.

"Пречат, разбира се. Нито има информационни табла тук, нито нищо. Всичко трябва да се промени", сподели столичанка пред Bulgaria ON AIR.

Освен паркиралите автомобили, проблем се оказват и контейнери с боклук, както и антипаркинг колчета. От неправителствената организация са категорични, че инфраструктурата на спирката трябва да се подобри.

Те призовават за премахването на паркоместата, преместване на колчетата до бордюра и разширяване на спирката до нейните първоначални граници.

За да се осигури достатъчен комфорт за пътуващите, от организацията предлагат и изграждане на навес, засаждане на няколко дървета за естествена сянка през лятото, както и да бъдат премахнати павилионите, разположени върху тротоарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

zadaven

преди 5 години

Аз искам обучени, възпитани и чисти водачи на тези превозни средства, ама си оставам с искането, нали...

23

Munchen_DE

преди 5 години

До 1И аз искам нещо да уточня. Защото това го няма никъде. Защо се разрешава на пътници да се качват от последната спирка? Виждал съм даже от пл. Македония да се качват за наобратно. Защо се допуска това?Отделно, че колите нямат място на спирката, независимо дали е за слизане или качване!Българинът никога няма да се научи на ред!

22

хуху

преди 5 години

Сега Фандъкова ще построй спирка за само 3 млн. и изградена за краткия срок от 9 месеца

fallback