Общ преглед
Заповедта за спирането на строителството на небостъргача "Златен век" ще бъде издадена след 7 дни, а и протестите, които организира Инициативният комитет "Лозенец" ще спрат през това време.
Още по темата
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с представители на протестиращите, сред които е и Никола Вапцаров, който обяви, че докато не излезе заповедта на ДНСК няма да има демонстрации против строителството на небостъргача.

В същото време  регионалният министър Петя Аврамова увери, че тя ще бъде издадена в понеделник, 15 април.

"Ние следваме законовата процедура за спиране на строежа на "Златен век", не го правим под обществен натиск. Ще спазим законовата процедура – след изтичане на 7-дневния срок на ДНСК ще издадем заповед за спиране на строителството. След това съдът ще каже. Ние смятаме, че законът няма ретроактивно действие – това е становището на всички нас и на премиера и според нас тази заповед ще бъде стабилна във времето", обясни Аврамова.

Според Никола Вапцаров срещата с премиера не е била лесна.

"Ние сме категорични в нашите искания относно спирането на строежа. Обяснихме много внимателно позицията си, разгледахме, че има един определен буферен период, в който те имат право да си подадат наново документите, но не са го направили. Следователно през 2018 г. строителното разрешение спира действието си и всичко, построено след това, е без разрешение", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар