Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Констатираните нарушения при строителството на небостъргача "Златен век" са свързани с неизпълнение на дейности, залегнали в проекта, както и със съседен терен, който няма строителни книжа. Това обобщи регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в парламента.

Още по темата

"Става дума за подвижни платформи за автомобили, които трябва да обслужват подземните нива. И отделно за един терен, който е съседен и в който се работи, но няма строителни книжа", посочи тя.

Запитана защо чак сега излизат наяве тези нередности, Аврамова отговори, че досега проверките са били правени от регионалната дирекция, а сега за първи път са извършени от централната дирекция.

Каква ще е съдбата на "Златен век" щяло да стане ясно, след като приключат проверките.

"Има проверка на Специализираната прокуратура, ще бъдат прегледани документите от издаването на разрешението за строеж до сегашния момент на строителството. В същото време инициативният комитет е подал жалба в Софийския административен съд, така че и там предстои дело. Спорът е има ли или няма валидно разрешение за строеж. Очаквам съдът да се произнесе", завърши Аврамова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase