fallback

Общ преглед

Жителите на столичния квартал "Лозенец" излязоха на протест срещу строежа на небостъргача „Златен век“. За кратко те блокираха и улицата, на която се намира високата сграда.

Към тях се присъедини и националният омбудсман Мая Манолова.

Oще по темата
Малко по-рано през деня самата Манолова поиска среща с ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка със законността на строежа.

От инициативният комитет "Лозенец" са се обърнали към Манолова с молбата да бъде посредник между жителите на квартала и отговорните институции. Целта им е да получат яснота относно разрешителното за строеж на сградата и другите спорни въпроси около нея.

Протестиращите настояват за спирането на строежа и дори се чуха възгласи за цялостното му премахване на сградата. Демонстрантите смятат, че тя е изградена незаконосъобразно, тъй като разрешителното й е изтекло през 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Ха-ха

преди 5 години

Тия "професионални" протестъри не са жители на Лозенец. Ама кога ли на някой от засегнатите ще му писне и ще почне да ги съди индивидуално - един по един

17

Анонимен

преди 5 години

Там разкопаха още 2016-та. Знае се от тогава какво ще се строи. Сега се сетихте да протестирате. Чакахте избори за по- удобно?

16

ДртПрч

преди 5 години

Червена па4а.

fallback