Снимка: bgonair.bg
fallback


Група ентусиасти от столичния квартал "Изток" започнаха в началото на този месец своята акция по почистване на градинките и междублоковите пространства, по подобие на популярния хаштаг #Trashtag.

Доброволците обаче споделят, че освен да подобрят условията в своя квартал, искат със своята инициатива да насърчават и общуването между хората. Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR Виктор Райковски, който е организатор на цялата инициатива.

"Слизат понякога възрастни хора, разревани, благодарят ни. Други хора ни свалят храна, пиене ни носят - бири конкретно. Единият път една жена ни свали 50 кебапчета и кюфтета с хляб", разказа той.

В ефира на "България сутрин" Райковски обясни, че вече са събрани над 340 чувала с боклук. Той обясни, че при почистването най-често срещат фасове, но са намирали още лампи, дрехи и дори трупове на котки.

"Тази сега ще бъде петата градинка, която ще довършим в събота. Ако разпространим идеята повече, ще е по-полезно за всички", каза организаторът.

Петър Домусчиев и Мартин Гаджев, които са другите доброволци в кв. "Изток" пък допълниха, че инициативата им е обществено полезна и продължава да заразява с оптимизъм повече хора и резултатите са добри.

Доброволците дори ремонтират и боядисват със собствени средства счупените пейки, а от джоба си са дали над 700 лева за всички консумативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

А мисъл???

преди 5 години

Като ви чета постовете по долу ,установявам: Прав е проф.Иво Христов над 80% сте действително такива. Щом едно нормално и похвално човешко дело може да омърсите и вкарате в политиката,значи наистина сте нелечимо болни. Докато едни млади хора вършат добри дела ,други дребни душици,нещастници които минават през живота без да оставят друга следа освен мизерното си съществуване и мързел.,,Безделието е майка на всички злини",но когато някой е действително.....той няма как да го проумее.

22

Анонимен

преди 5 години

Малко сте избързали с това почистване.Трябваше да изчакате Цв. Цв да се върне се от Щатите и барабар с Цецка и сие да ги изхвърлите.

21

изток

преди 5 години

Ще чистят, че цецо и цецката са им новите съседи новодомци!!

fallback