Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разходите по демонтажа на предпазните съоръжения на ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител. Това каза на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с наложилото се демонтиране на разделителните съоръжения на улицата поради инциденти с пешеходци.

Попитана какви ще бъдат допълнителните разходи за смяна на така наречените "перки на акули", тя отговори:

"Допълнителни разходи до момента не е имало. Всъщност, първият път ограничителите не бяха сменени, а отрязани. Аз лично тогава не бях съгласна, защото мислех, че първият вариант беше по-добър. Но, както и да е, проектантите така предпочетоха“, припомни Фандъкова.

Още по темата

"Сега говорим за безопасност на хората, затова главният архитект работи и днес ме информира, че има няколко варианта, които трябва да се видят, обсъдят и да се направят разчети“, обяви тя, цитирана от "Фокус".

Кметът изтъкна, че главният архитект скоро ще представи публично вариантите на разделителите. "Разходите по демонтажа със сигурност ще бъдат за сметка на изпълнителя, останалото трябва да видим, да се направят разчети“, отбеляза още тя.

На въпрос дали е запозната със снимков материал, на който се показва, че строителни работници се опитват да засаждат изкоренени дървета, Фандъкова каза, че за такъв случай няма информация.

Тя припомни, че миналата година на изпълнителя е била наложена санкция заради наранявания на дървета. "Тук сме безкомпромисни“, увери още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase