Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

България може да се гордее с палат на мечтите, който е на съвсем достъпно място в столичния квартал "Бояна". Къщата се продава за 3 600 000 евро, а за нея писа дори американският New York Times.

Сградата е дело на архитекта Атанас Панов, но цената драстично се покачва и от луксозното обзавеждане, включващо предмети на изкуството, диван от телешка кожа, дъбови настилки и облицовки, футуристични осветителни тела на няколко нива и дневна с изглед към Витоша. Това е най-скъпият имот в държавата.

Oще по темата


"Къщата е изключителна. Застроената й площ е около 700 кв. м. Целият интериор е правен специално за имота. Сградата има две кухни - едната за обитателите, другата за обслужващия персонал. Интересното в тази къща е, че има оригинали на известни световни творци. Работихме с много хора, които имат отношение към дизайна. Изкуството е доста в къщата. Много дълго време обзавеждахме. В началото имотът беше в много лошо състояние. Отне ни 3 години, за да го обзаведем", обясни архитект Александрина Ненкова, автор на интериорния дизайн на къщата.

Тя сподели пред репортера на Bulgaria ON AIR, че собственикът на имота не е българин.

"От къщата се виждат прекрасни гледки към Витоша и София. В нея има сауна, огромна спалня, фитнес, камина  - нищо не е случайно, във всичко има дизайн", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

КИЧ....ГРОЗОТИЯ

преди 5 години

просто не мога да догледам ! изводът ми е - и дизайнерите ни за нищо не стават ! в цялата работа виждам ПАРИ...ПАРИ....ПАРИ..... натрупани във вид на грозни облицовки на стени и 2-3 стола и лежанки..............това нещо, ако ми го подарят - защото и 3.60 лв няма да дам за него - първо ще изхвърля всичко навън, после ще остържа стените от тези "ламперии" и после дълго ще умувам с какво и как да запълня това излишно пространство. виж, фитнеса остава.

21

Анонимен

преди 5 години

нищо не е случайно, във всичко има дизайн"............и може би златни кранчета на бидетата. за някои нови арабаджиеви или баневи ?

20

Зед

преди 5 години

Къщата е доста скъпа:1. Не се намира в Бояна, а в Драгалевци, 2. За 3.6 Евро, това са коло 4 млн. долара, човек може да си вземе уникални имоти където поиска из света и като излезе на улицата няма да гледа мизерия и мръсотия.

fallback