Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Шествие на толерантността мина през центъра на София по повод Деня на спасението на българските евреи. Шествието се проведе под надслов "Заедно за България, Заедно за Европа".

Началото бе дадено от заместник-кмета на Столичната община Тодор Чобанов пред храма "Света София".

Пред Паметника на Незнайния воин събралите се отдадоха почит с минута мълчание.

На официална церемония пред Паметника на спасението в парковото пространство между Народното събрание и НХА бе почетена и паметта на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот, депортирани в нацистките лагери на смъртта.

Към шествието се присъединиха представители от еврейските общности в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Паралей Благородник

преди 5 години

Нека уточним, кои са спасените и кои предадените:Бедните и богатите(то това бе идеята на Хитлер, спрямо онез, които го създадоха).Защо тъй лесно се отхвърля изначалната теория-спасили комунистите?Ами Царю, що не се кланяме хим?Тази история, колкото и да я преекспонираме никога(и в комунистическо и сега) не е носила и молекула полза.Нека да я почитаме реципрочно-нормално, като празника на банкера например.А една жена,българка,от тез събития бе премиерша!На голям политик!Знаете ли?

15

СЛАВА НА ИЗРАЕЛ

преди 5 години

БОЖИЯ НАРОД ЩЕ ПРЕБЪДЕ !ИСУС Е ВЕЛИК!!!!!!!!!!!!!!!!

14

ПРОСТИ МИ ГОСПОДИ...

преди 5 години

...ЧЕ НЕ ПРИСЪСТВАХ НА ШЕСТВИЕТО!!!ДОГОДИНА ЩЕ БЪДА ТАМ ЗА ДА ПОЧЕТА ТАЗИ ДАТА !ОБИЧАМ ЕВРЕИТЕ- ЗАЩОТО И ХРИСТОС Е ЕВРЕИН!ЕВРЕИТЕ СА СОЛТА НА ЗЕМЯТА !!!БОЖИ НАРОД!КОЙТО Е ТРЪГНАЛ ПРОТИВ ЕВРЕИТЕ --ВИНАГИ СИ Е ЧУПИЛ ГЛАВАТА!!

fallback