Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

До края на годината тръгват влаковете по новоизграждащия се трети лъч на метрото между булевард "Владимир Вазов" и "Красно село". Тунелопробивната машина "Витоша" вчера влезе в бъдещата станция под Малък градски театър "Зад канала", предаде Bulgaria ON AIR.
Oще по темата
След 3-годишна неспирна работа 90 метровата, тежаща 14 000 тона "Къртица", стигна до крайната си точка. Така до края на годината софиянци и гости на столицата ще могат да се возят на метро от "Красно село" до бул. "Владимир Вазов", използвайки 8 метростанции.

Първият влак по новото трасе трябва да тръгне в края на октомври тази година. А от Общината са категорични, че това е най-важният проект за София за тази година.

Времето струва пари и затова от Общината си дадоха краен срок за финализирането на втория етап от третия лъч, който трябва да свърже "Красно село" с "Овча Купел". Другите 2 етапа от третия лъч остават за новия програмен период, който е между 2021-25 година.

До 6 години пътят под земята в столицата трябва да стигне и до зала "Арена Армеец". Това обаче зависи от Столичния общински съвет, който трябва да реши дали метрото да стига и до началната станция на лифта в "Симеоново".

Изграждането на 3-тата метро линия ще спести общо 90 хиляди тона вредни емисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

До 22

преди 5 години

За бул. Вапцаров се жалвай от тези, които са го сложили там преди повече от 100 години.

23

Waffen SS

преди 5 години

Когато пътувам с чужденци по АМ Хемус,те винаги са се чудили ,кой е построил тези забележителни виадукти.Винаги съм им обяснявал,че тези виадукти както и цялата магистрала, построена през геоложки тежък терен са ппроектирани от български инженери,построени от български работници с бългаски материали и с използуването на съветски машини,като всичко това се е случило по време на "тъмният и човеконенавистен"социализъм и точно по тази причина са толкова здрави,защото ,ако бяха построени по време на демокрацията,*** и пазарно ориентиран капитализъм щаха да пропадат на всеки метър както непре

22

До Дедо Реалист

преди 5 години

"Добре обмислени планове" при соца? Забиването на градска магистрала / "Вапцаров"/ в малка уличка с трамвай / "Черни връх"/ - "добре обмислен план"? Построяването на бул "България" почти на голо поле и с поредица от кръстовища на едно ниво - "добре обмислен план"? Влизането в жк "Овча купел" откъм селташкото Околовръстно - и то добре обмислено?Уаууууууууу, какво чудо са "добре обмислените планове" на соца, хехехеххххх ;)

fallback