Снимка: BulFoto
fallback

Концепцията на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за интеграция на ромите ще им даде повече привилегии. Това се посочва в коментар на лидера на партията "Воля" Веселин Марешки, разпространен от пресцентъра на политическата сила.

Oще по темата

Според Марешки предвиденото в концепцията безплатно посещение на детска градина от ромските деца е допълнителна привилегия за ромското малцинство. Нима майките на другите деца не искат същото, пита лидерът на "Воля". Друга привилегия според Марешки ще е възможността държавата да купува жилища за ромите, като в определен срок те ще трябва да ги откупят. Нима бедни семейства, които не са цигани, не биха искали държавата да им даде къщи и земя, коментират от "Воля".

Марешки призовава правителството "да не се огъва пред рекета" на Красимир Каракачанов във връзка с концепцията за интеграция на ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

Този луд ли е или нас ни смята за луди?

41

Бобчо

преди 5 години

Писнало ми е някой да ми обяснява как едно нещо няма да стане!!! Постоянно се боря с подобни елементи на работа. Как пък не се хванахте веднъж всичките заедно да измислите нещо заедно и да го реализирате?! Толкова сте алчни, простии и късогледи, че дори и в краденето не ви бива.

40

Привилегии и бонуси,

преди 5 години

давани на ромите, създадоха само проблеми, а също така предизвикаха постоянно етническо напрежение (гнева на не-ромите) и породиха неприязън и враждебност в междуетничните отношения.Затова е най-разумно да се приложат две профилактични мерки - задължителен труд (ако се налага и принудителен) и много строги санкции при нарушаване на законите. От всичко това ромите само ще спечелят, дори и да не им харесат мерките. Ако пък не ги приемат, всеки е свободен да се изсели зад граница.

fallback