fallback

Общ преглед

Върховният касационен съд и Националният център по трансфузионна хематология организираха акция за кръводаряване в Съдебната палата в столицата.

Всеки ден в София се преливат над 100 литра кръв. Хората, които се нуждаят от нея, разчитат на нас, а техният живот зависи от нашата съпричастност, посочиха в призива си от ВКС.

Как премина акцията вижте в следващите снимки на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Вероятно сте търговец на здраве.Как така имаш право на една банка? Ако ЗК покрива операция, за която са нужни 3-4 банки, защо пациента да ги търси?Вие скоро ще искате и скалпелите да виточим, и упойката да си плащаме, а болницата да пребира всичко по пътеката.

5

@4

преди 5 години

Това с безплатната банка кръв изобщо не е вярно. В 2 болници ни искаха да дарим или купим още от първата банка. Така че това което си написал просто не е вярно. И повтрарям, в чужбина, цялата нужда се покрива от дарителски кампании. Такова нещо като "айде няма да ти прелеем кръв, щото да не трябва да търсите" е някакъв АБСУРД!Както и обратното, да ти прелеят 5 банки и ти после да се чудиш от къде да ги намериш.

4

Анонимен

преди 5 години

До 3Пациентът има право на една безплатна банка с кръв, за всяка следваща или се плаща или се дарява. Без такова ограничение нямаше да има възможност да се покрият нуждите на всички пациенти с наличния резерв от доброволни дарения.

fallback