Снимка: Helpbook

С наближаването на пролетта общинската администрация стартира отстраняването на сигнализираните проблеми в платформата на Helpbook.info.

Към Столична община район "Витоша“ бяха постъпили сигнали за занемарени детски площадки. Един от тях се отнася за квартал "Карпузица" като оплакването към платформата Helpbook.info от юни миналата година беше за разрушени катерушки, пейки и буйна растителност.

След регистриране на сигнала и извършена проверка от групата за поддръжка към районната администрация е извършен ремонт на следните съоражения - люлка, катерушка, пързалка, въже за изкачване и ударопоглъщаща настилка. Също така всички дървени съоръжения са лакирани, а площадката се почиства редовно.

Друг сигнал се отнасяше за детската площадка в квартал "Княжево". Оплакването беше за разпаднала се рампа, счупени съоръжения, които са в окаяно състояние, ръждясали и много опасни за игра за децата, живеещи в района, като се застрашаваше тяхната безопасност.

След сигнала от районната администрация е извършена проверка и опасната рампа е премахната. Получихме уверение, че предстои премахване на старите метални съоръжения и при наличието на финансови средства ще се извърши ремонт, пътеките ще бъдат реставрирани, а парковото пространство облагородено.

В Район "Витоша" е избран изпълнител за изграждането на нова спортна площадка за стрийт фитнес с ударопоглъщаща настилка, мултифункционални тренажори и тенис маса. Ще бъдат изградени алеи с тротоарни плочи и ще се доставят нови пейки и кошчета за боклук.

Столична община район "Витоша" апелира към ползвателите на парка за повече гражданска съвест, да го опазват и сигнализират за нарушители и нарушения.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase